مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی در نشست مشترک اصحاب فرهنگ، قرآن، هنر و رسانه با استاندار آذربایجانشرقی، گفت: حوزه فرهنگ و هنر استان نیازمند توجه ویژه رئیس جمهور در دور دوم سفر به آذربایجان شرقی است.
به گزارش بوم هنر، سیدمحمدحسین بلاغی در این نشست اظهار داشت: استان آذربایجانشرقی از پتانسیل و فرصتهای کمنظیری در عرصه فرهنگ و هنر برخوردار است و پیشینهی غنی و فعالیتهای گسترده اصحاب فرهنگ و هنر در دورههای مختلف نشانگر این ظرفیت عظیم است.
وی با ارائه گزارشی از روند فعالیتهای اهالی فرهنگ و هنر استان افزود: در حال حاضر چهار هزار واحد چاپی در سطح استان فعال هستند که بیش از پنج هزار نفر در این واحدها مشغول به کار هستند که خود رقم قابل تاملی است.
بلاغی، تصریح کرد: ۴۹۷ ناشر دارای مجوز در سطح استان وجود دارد که ۲۶۰ تعداد از این ناشران فعال هستند.
وی همچنین از فعالیت ۱۶۳ موسسه فرهنگی، یکصد و چهل موسسه قرآنی، یکصد موسسه هنری و ششصد کانون تبلیغاتی در سطح استان خبر داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اعضای صندوق اعتباری هنر را ۴۶۵۸ نفر و هنرمندان تحت پوشش بیمه هنرمندان را ۲۹۰۰ نفر عنوان کرد.
بلاغی تعداد رسانههای استان را ۵۳۳ عنوان اعلام کرد و گفت: بعد از تهران رتبه دوم کشوری در این حوزه به آذربایجانشرقی تعلق دارد.
وی تصریح کرد: در طی پنج ماه گذشته سهم مشارکتهای مردمی در حوزه فرهنگ و هنر از ۲۱ درصد به ۸۴ درصد ارتقا یافته که این ارتقا در تخصیص اعتبار جدول ۱۷ به ۵۲ پروژه فرهنگی،رسانهای، هنری و دینی نمود یافته است.
بلاغی همچنین از برنامهریزی برای برگزاری دهها رویداد فرهنگی و هنری در طول سال ۱۴۰۲ در سطح استان خبر داد و گفت: علیرغم اینکه در حوزه فرهنگ اتکای ما بیشتر به جریانسازی بوده اما رویدادهای متعددی همچون جشنواره ملی خوشنویسی غدیر، جشنواره ملی تئاتر رضوی، جشنواره ملی شعر طنز، جشنواره ملی فیلم و عکس روستایی و عشایر و …. نیز در طول سال اجرا خواهد شد.
وی همچنین از اجرای ۱۲ رویداد ملی و منطقهای در حوزه شعر و ادب و ۱۶ آیین تکریم مفاخر استان خبر داد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین حمایت از شبکهسازی و ایجاد تشکل در حوزه دینی را از دیگر رویکردهای این اداره کل برشمرد.
در این نشست نمایندگان اصحاب فرهنگ،هنر، قرآن و رسانه استان به تبیین دیدگاهها و مطالبات خود پرداختند