مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در یکصد و هفتمین نشست شورای فرهنگ عمومی استان به تبیین موضوعات و شاخصهای اولویتدار شورای فرهنگ عمومی و سرفصلهای کاری این شورا در سال ۱۴۰۲ پرداخت.
به گزارش بوم هنر، سیدمحمدحسین بلاغی در این نشست با اشاره به موضوعات و شاخص های اولویت دار شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستانها در سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: فرهنگ کار و تولید، پایداری خانواده و زیست عفیفانه، انسجام اجتماعی و اعتماد به نفس ملّی، پرهیز از اسراف و تجمّل و افزایش سرانه تولید و مصرف فرهنگی بهینه از جمله این موارد است که توسط شورای فرهنگ عمومی کشور ابلاغ شده است.
بلاغی در ادامه برگزاری ماهانه جلسات شورای فرهنگ عمومی در استان و شهرستان ها، حضور منظم و فعّال اعضای شورا در جلسات، پیگیری وظایف سه گانه مندرج در آیین نامه شورای فرهنگ عمومی استان، بهره گیری مناسب از اسناد و متون راهبردی بالادستی ) نظام نامه پیوست فرهنگی، تقویت خادمان فرهنگ عمومی،…(، پیگیری تحقّق بیست و هشت مصوبه شورای فرهنگ عمومی استان در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱و پیگیری اجرای برنامه عملیاتی سالیانه برش استانی نقشه مهندسی فرهنگی را به عنوان سرفصل های کاری شورای فرهنگ عمومی استان و شهرستان ها در سال ۱۴۰۲ برشمرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همچنین ؛ تقویت رویکرد ایجابی و ترویجی فرهنگی در حوزه مسائلاجتماعی، تقویت سواد دینی و فرهنگی و مهارتهای ارتباطی، خلق و تقویت جاذبههای سبک زندگی اسلامی – ایرانی،توجه جدی به مطالبات و افکار عمومی، خلق و تقویت مرجعیت اجتماعی و ابتکار عمل در روایتسازی، توجه لازم به مسائل زنان و خانواده در جهت نیازهای زندگی سالم و الهی؛ ظرفیت دانشی و معرفتی، انگیزهای و عاطفی ، تقویت دانشآموزان برای شناخت و همراهی با نظام ارزشی – هنجارهای رسمی و توانمندسازی دانشگاهها در ابعاد فرهنگی و تقویت گفتمان عقلانیت را از اهم مسائل جهت ارائه و تصویب به کارگروه رصد و پیگیری شورا عنوان کرد.
بلاغی در ادامه با اشاره به برخی فعالیتهای انجام گرفته توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اظهار داشت: در طول ماه مبارک رمضان ۱۱۰ محفل انس با قرآن کریم و ۸ مسابقه قرآنی در سطح استان برگزار شد.
وی همچنین با اشاره به حضور فعال رسانههای استان در جمع رسانههای کشوری گفت: نتایج پنجمین دوره رتبهبندی پایگاههای خبری استان و کشور اعلام شد که حضور بیش از ده پایگاه خبری استان در جمع یکصد پایگاه خبری کشور نشانه حضور موثر استان در فضای رسانه ای ملی می باشد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به طرح مقبرهالشعرای تبریز اشاره کرد و از افتتاح این طرح در سوم خردادماه جاری خبر داد.
وی افزود: از یکصد و بیست میلیارد اعتبار مصوب سفر ریاست جمهوری که به مقبرهالشعرا اختصاص یافته پنجاه میلیارد آن ابلاغ شده و کارهای اساسی در این مجموعه فرهنگی تاریخی در حال انجام است.
بلاغی همچنین از اختصاص یک روز به عنوان روز تبریز در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران خبر داد و از تمام نهادهای فرهنگی استان خواست تا با همراهی و همکاری زمینه معرفی توانمندیهای استان در حوزههای مختلف فرهنگی در این نمایشگاه را فراهم کنند.
در این نشست تشکیل بنیاد ۲۹ بهمن تبریز مصوب شد.