مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی در دیدار با شاعر پیشکسوت استان گفت: مکتب تبریز باید در تمام حوزهها احیا شود.
نعمت اله پایان، در دیدار با “خسرو سرتیپی” شاعر و نباتیشناس پیشکسوت استان با بیان اینکه تبریز اسطوره تاریخ است و بنا به فرموده مقام معظم رهبری پرچمدار عزت و آزادی ایران است، اظهار داشت: برای احیای مکتب تبریز در تمام حوزهها باید به سراغ هنرمندان و اصحاب فرهنگ و ادب و انسان های بزرگ این شهر رفت تا قابلیت های این خاک زرخیز را کشف و به نمایش گذاشت.
وی تصریح کرد: آذربایجان هنرمندان و انسان های بزرگ بسیاری را در عرصه های مختلف از جمله شعر، ادب و هنردر دامان خود پرورانده است که باید آن ها را شناخت، به نسل جوان شناساند و به آن ها فخر کرد و از وجودشان و آثار به یادگار مانده از آن ها بهره برد.
پایان گفت: درصورتیکه اندیشه ها و آثار بزرگان این خطه بررسی و تحلیل شود تبریز و آذربایجان جایگاه اصلی خود در حوزه فرهنگ،هنر و ادب را باز خواهد یافت.
وی اظهار امیدواری کرد با رویکرد جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به عنوان متولی اصلی حوزه فرهنگ و هنر و ادب و همچنین همراهی اهالی فرهنگ و هنر، شاهد اتفاقات خوبی در این عرصه باشیم.
وی گفت: بزرگان و مفاخری چون فضولی و نباتی و اشعار کم نظیر آنان دریایی است که باید در آن غور کرد و مرواید سخن و معرفت را یافت.
در این دیدار همچنین “خسرو سرتیپی” شاعر و نباتی شناس پیشکسوت استان، تلفیق هنر عاشیقی و شعر در آذربایجان را بسیار ارزشمند عنوان کرد و گفت: با اینکه هنر عاشیقی و هنرمندان عاشیق در دیگر کشورها نیزفعال است اما تلفیق این هنر با ادبیات و عرفان در ایران جایگاهی ویژه دارد.
وی هنرمندان عاشیق را شاعرانی اخلاق مدار و معرفت محور دانست که سعی در تبیین فرهنگ اسلامی و ایرانی به زبان هنر دارند.
سرتیپی؛ عاشیق قربانی، عاشیق توفارقانلی و خسته قاسم را سه راس مثلث هنر عاشیقی استان دانست و بزرگداشت این مفاخر را بزرگداشت فرهنگ اصیل برشمرد.
وی خواستار توجه بیش از پیش به هنر و هنرمندان شهرستانها شد.
در این دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از سالها تلاش خسرو سرتیپی در حوزه هنر شعر و هنر عاشیقی تقدیر کرد.