کارگاه آموزشی سواد رسانه ای، که با حضور مدیران و همکاران روابط عمومی مجموعه شهرداری تبریز برگزار و به فرصتی برای انتقال و آشنایی با تجارب جدید در حوزه رسانه و فضای رسانه ای تبدیل شد.
به گزارش بوم هنر، کارگاه سواد رسانهای، مخاطب و خبر جعلی، با همت سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز و امور ارتباطات و بین الملل شهرداری تبریز، با حضور دکتر صالح اصغری مدرس حوزه سواد رسانهای در محل سالن اجتماعات شهرداری تبریز، با بحث پیرامون دانستههای جدید و مقایسهای در زمینه اهمیت توجه به پالایش، شناخت مخاطب و روایت اول همراه بود.
صالح اصغری در این کارگاه با اشاره به شرایط فعلی رسانهای در جهان ارتباطات گفت: ما در حال حاضر در جامعه شبکهای زندگی می کنیم که همه روابط از جمله روابط رسانه ای را تغییر داده است و ما باید برای حضور و تعامل موثر در آن تلاش کنیم.
وی افزود: این وضعیت از سال ۲۰۱۶ به این سو به صورت رسمی تغییر پیدا گرده است که دلیل آن حضور موثر و پر رنگ رسانه ها در شبکه های اجتماعی است که بر سرعت و همه گیر انتشار خبر افزوده است.
وی ادامه داد: شرایط موجود، می طلبد که ما ضن روز آمد ساختن خود، به نقش خودمان در قامت کارشناسان روابط عمومی، در دفاع از مسئولیت حرفه ای مان تلاش کنیم.
اصغری اضافه کرد: یکی از مهمترین موضوعات این حوزه این است که باید به این درک برسیم که مسائل اجتماعی چند بعدی است و تصور اینکه هر کاری ک صورت می گیرد اثری بر دیگری ندارد، اشتباه است و باید با نگاهی فرابخشی به سمت مواجهه با موضوع رفت.
این مدرس حوزه روابط عمومی و رسانه اظهار داشت: خبر جعلی نیز در این میان یکی از بزرگترین موضوعات مورد توجه است که به دلایل گوناگون می تواند سرنوشت هر موضوعی را تغییر دهد و باعث بروز مسائل گوناگون شود.
وی ادامه داد: خبر جعلی، عموما با ساختن ” روایت اول”، تلاش می کند به عنوان روایتی دست اول از یک موضوع، افکار عمومی را تحت تاثیر خود قرار دهد که بر اساس تحلیلهای موجود، تا شش برابر تاثیرگذر است.
وی ادامه داد: خبر جعلی، امکان بازنشر بیشتری دارد و افراد در همرسانی آن ناخواسته به برجسته شدن آن کمک می کنند.
اصغری اظهار داشت: از سوی دیگر، باید آگاه بود که اعتماد اجتماعی در نوبه خود مهم است و باید رسانهای نیز باشد که بتوان با تکیه بر سرمایه اجتماعی آن نسبت به تنویر آن اقدام کرد.
این مدرس حوزه رسانه با بیان اینکه خبر جعلی، عامدانه و یا غیر عامدانه تولید می شود، اظهار داشت: در بسیاری از این موارد این شبکه های اجتماعی هستند که به دلیل ویژگی همرسانی در رشد و برجسته کردن آن خبر کمک می کنند که این خود، ناظر به حل مسائل است.
وی افزود: صید لایک، سرریز اطلاعات و خبرنگاران غیرحرفه ای در برجسته کردن این اخبار نیز موثرند و می توانند از غیر حقیقی ترین موضوعات یک موضوع علیحده ایجاد کنند.
اصغری با بیان اینکه خبرهای دروغین، با شناسایی گسل های اجتماعی باز نشر می شود، افزود: یکی از راهکارهای پاسخ به این ادعا، این است که در گام نخست، از تکرار ادعای جعلی پرهیز شود تا به آن ادعای خبر جعلی، رسمیت و استواری ندهیم.
وی ادامه داد: دیکشنری آکسفورد، چند سال قبل واژه “پسا حقیقت” را به عنوان واژه سال انتخاب کرده است که در آن استدلال می کند: شرایط اجتماعی، کلیشه های ذهنی، و علائق فرد نسبت به هر موضوعی، بیش از هر امری از جمله فکت ها و استدلال های شخصی، موثر است.
اصغری اظهار داشت: امید است عموم کارشناسان ارجمند روابط عمومی سازمان شهرداری تبریز بتوانند با با تلاش موثر خود در این حوزه، زمینه را برای انتقال موضوعات درست و موثر برای افکار عمومی فراهم نمایند.
این نشست با گفتمان متقابل مدیران و همکاران خانواده روابط عمومیهای شهرداری تبریز در حوزه ارتباطات و سواد رسانهای خاتمه یافت.
این نشست به عنوان بخش آموزشی برنامه های هفته ارتباطات و روابط عمومی در شهرداری تبریز برنامه ریزی و با حضور همکاران به مرحله اجرا رسید