دومین همایش تجلیل از زنده نامان تبریزی، با تجلیل از ۲۵ تن از زنده نامان تبریزی همراه بود و تبریز به افتخار ایشان قیام کرد. تا موعد برگزاری سومین دوره این همایش، حیات حرفه ای آنها را مرور خواهیم کرد.
به گزارش بوم هنر، محمود نوالی در ۱۹ دی ماه ۱۳۱۲ در تبریز در خانواده¬ای فرهنگی و علاقه مند به علم و ادبیات متولد شد. این فیلسوف زندگی، دوران تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مدرسه نظامی تبریز گذراند و در سال ۱۳۳۰ وارد دانشسرای پسران تبریز شد و بعد از فارغ التحصیلی در مدارس به تدریس پرداخت.
وی در سال ۱۳۴۳ با راهنمایی و توصیه اساتید فلسفه دانشگاه تهران از جمله دکتر یحیی مهدوی به ادامه تحصیل در مقطع دکترای فلسفه به فرانسه میر¬ود و درباره فلسفه¬های اگزیستانس تحقیق کرده و از سال ۱۳۵۲ به عنوان استادیار وارد گروه فلسفه دانشگاه تبریز شد و مدتها به عنوان استاد فلسفه و مدیر گروه فلسفه و با تربیت شاگردان زیادی خدمات شایانی به اندیشه فلسفی در ایران کرد.
از آثار او می¬توان به ترجمه کتاب وجود و زمان هایدگر اشاره کرد که این ترجمه، جزو پیشگامان ترجمه آثار مهم فکری و فلسفی جهان در ایران است.
نوالی علاوه بر دهها عنوان مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر، کتابهای ارزشمندی خلق کرده است که از میان مهمترین آنها میتوان کتابهای زیر را برشمرد: «فلسفههای اگزیستانس و اگزیستانسیالیسم تطبیقی»، «فلسفه هایدگر»، «پدیدار شناسی چیست؟»، «فلسفه علم و متدولوژی»، «نگرشهای اگزیستانسیالیستی»، «هیدگر و عصر او» و «وجود و زمان.»